Machinefabriek Ringeling werd in 1961 opgericht door Bram Ringeling in de Amstelhoek. Na een bescheiden begin met twee medewerkers is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met circa
dertig zeer ervaren vakmensen. Deze staan aan de basis van het succes van de onderneming. In de zomer van 2010 bereikte het bedrijf een belangrijke mijlpaal. Het bestaande pand in Mijdrecht werd uitgebreid
met een productiehal van 1.500 m². Deze biedt plaats aan ons moderne machinepark waarin de 5-assige machines zijn ondergebracht.

Machinefabriek Ringeling is de professionele partner voor hoogwaardige machineonderdelen, zowel in enkelstuks als kleine en grotere series. Het bedrijf is gespecialiseerd in alle conventionele en CNC-gestuurde verspaningen voor precisieonderdelen.

Modern machinepark

Machinefabriek Ringeling beschikt over de modernste machines voor CNC-draaien, frezen en automatendraaien. Dankzij de twee vijfassige freesmachines van het type DMG DMU 80 P kan het etmaal rond worden doorgewerkt. Hiermee is de klant verzekerd van een optimale flexibiliteit en snelle levertijden tegen scherpe prijzen. Met behulp van het moderne machinepark worden de meest uiteenlopende materialen bewerkt, uiteenlopend van hooggelegeerde staalsoorten tot aluminium en van messing tot rvs en kunststoffen.

matec30-1
kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole

Tot de klantenkring van Machinefabriek Ringeling behoren opdrachtgevers uit de machinebouw, de verpakkings-, electrotechnische en bedrukkingsindustrie. Elk machineonderdeel wordt geheel op maat gemaakt volgens klantspecificatie. Voordat de eindproducten de deur uitgaan, vinden er in diverse stadia van het productieproces kwaliteitscontroles plaats. Hiertoe beschikt het bedrijf over een volledig geconditioneerde meetkamer. Hierin staat een nieuwe 3Dmeetmachine.